Rinkų apžvalga 2022-08-10

2022-08-10
JAV indeksaiReikšmėDienos pokytis
Dow Jones32774-0,18%
Nasdaq 100133252,26%
S&P 50041911,61%

Pagrindinai JAV indeksai šiandiena dienos pradžioje neturėjo bendros krypties, tačiau po paskelbtų geresnių neitikėtasi infliacijos duomenų rinka šiuo metu stipriai kyla.

Paskelbta, kad metinis infliacijos lygis JAV sulėtėjo daugiau nei tikėjosi analitikai iki 8,5% liepą nuo aukščiausio per 40 metų 9,1% infliacijos lygio birželį. Tuo tarpu rinka tikėjosi, kad infliacija mažės, tačiau kiek nuosaigiau ir sudarys 8,7%. Infliacija pagrinde traukėsi dėl sumažėjusio kuro kainų 7,7% liepą ir net kompensavo kiek paaugusias maisto ir gėrimų kainas.

United States Inflation Rate
JAV infliacija

JAV infliacija atmetus energijos ir maisto kainas liepą taip pat kilo mažiau nei tikėjosi analitikai t.y. 6,1% ir sudarė 5,9%. Jis išliko toks pat kaip ir birželį.

United States Core Inflation Rate
JAV infliacija be energijos ir maisto produktų kainų

Po paskelbtų infliacijos duomenų tikimybės kiek bus keliamos palūkanų normos dar rugsėjo 21 d. iškarto sumažėjo. Šiuo metu rinka tikisi 50 bazinių punktų kėlimo.

Tikimybės dėl JAV bazinių palūkanų normų kelimo rugsėjo 21 d.

Tuo tarpu WTI rūšies naftos kainos svyruoja ties 90 USD už barelį suma po paskelbtos ataskaitos rodančios, kad praėjusią savaitę JAV naftos atsargos netikėtai išaugo, o tai padidino investuotojų susirūpinimą dėl mažėjančios paklausos. Iš vienos pusės investuotojai mažėjančias naftos kainas vertina teigiamai, nes tai gali sumažinti aukštą infliaciją, iš kitos – tai vienas pirmų ženklų, kad mažėja vartojimas ir tai didina recesijos tikimybę, todėl svarbus ekti ar kaina krenta dėl pasiūlos padididėjimo ar paklausos sumažėjimo.

Investuotojai šiandieną taip pat sekė Elano Musko pardavimus Tesla akcijų. JAV vertybinių popierių ir biržos komisijos (SEC) dokumentai atskleidė, kad Muskas pardavinėjo Tesla akcijas rugpjūčio 5–9 dienomis. Bendras parduotų akcijų skaičius siekė apie 7,92 mln., o jų vertė – beveik 7 mlrd. USD. Vidutinė pardavimo kaina buvo 869 USD už akciją. Balandžio mėnesį Muskas taip pat buvo pardavęs 9,6 mln. akcijų paketą, kurio vertė tuo metu buvo apie 8,5 mlrd. USD.

Tesla akcijų kainų pokytis

Europos rinkos

Europos indeksaiReikšmėDienos pokytis
CAC 40 (Prancūzija)6490-0,53%
DAX (Vokietija)136811,08%
Euro Stoxx 5037500,94%
FTSE 100 (Jungtinė Karalystė)75050,28%

Panaši situacija ir su Europos pagrindiniais indeksais, kurie iškarto atsigavo po JAV paskelbtų infliacijos duomenų. Kadangi JAV infliacija sumažėjo pagrinde dėl energetikos kainų sumažėjimo pastaruoju metu, tikimasi, kad Eurpos infliacija taip pat kiek susitrauks dėl tos pačios priežasties. Savo ruožtu, tai darytų spaudimą ECB mažiau kelti palūkanų normas nei buvo tikėtasi.

Euras savo ruožtų taip pat kyla JAV dolerio atžvilgiu po paskelbtų JAV duomeų. Taip yra todėl, kad po kol kas ateities sandorių tikimybės sumažėjo daugiau FED keliamų palūkanų normų, kad šios bus keliamos kiek nuosaikiau nei ECB.

Investicinio portfelio formavimas

fxcm

Jei esate pradedantysis ir nežinote kaip susiformuoti investicinį portfelį, siūlome apsilankyti viename iš mūsų nemokamų video seminarų „Investicinio portfelio formavimas“. Registraciją ir platesnę informaciją apie seminarą rasite čia.

Seminaras skirtas pradedantiesiems, kurie planuoja formuoti individualų investicinį portfelį, tačiau nežino kaip tai padaryti. Seminare bus paaiškinami visi etapai į ką būtina atsižvelgti formuojant investicinį portfelį ir atliekami praktiškai, kad dalyvis po seminaro pilnai mokėtų susiformuoti savo asmeninį portfelį. Taip pat, seminaro eigoje ir seminarui pasibaigus galėsite tiesiogiai bendrauti su finansų makleriu ir užduoti aktualius klausimus.

Seminarai organizuojami nuotoliniu būdu ir yra nemokami. Būtina išankstinė registracija, kurią rasite čia.

Šis rinkodaros pranešimas parengtas, remiantis marketwatch.com, reuters.com, finance.yahoo.com, bloomberg.com, investing.com, forexfactory.com, investopedia.com, cnn.com, forbes.com pateikta informacija. MC neatliko informacijos patikrinimo, todėl negarantuoja jos teisingumo, išsamumo ir pan. Tai nėra asmeninio pobūdžio investavimo rekomendacija, nes rinkodaros pranešimas parengtas, nevertinant konkretaus asmens investavimo tikslų, rizikos tolerancijos, finansinės būklės ir pan. Informacija atspindi MC nuomonę jos pateikimo momentu ir gali bet kada pasikeisti. MC neįsipareigoja atnaujinti rinkodaros pranešime pateiktos informacijos. Rekomenduojame prieš pasinaudojant rinkodaros pranešime pateikta informacija pasitarti su nepriklausomais finansiniais patarėjais. Ši informacija yra skirta potencialiems investuotojams, kuriems priimtina aukšta rizika, jie gali prarasti 100% investuoto kapitalo ir tai neturės reikšmingos įtakos investuotojo (jo šeimos) įprastam gyvenimui. Investuotojui, siekiančiam aukštesnės grąžos, turi būti priimtinas aukštas finansinės priemonės kainos svyravimas. Ši informacija neskirta asmenims, kurie siekia investuotos sumos apsaugos, garantuotos ir/ar aiškiai numatomos investicijų grąžos.

Jums taip pat gali būti įdomu