JAV rinkų priešprekybinė apžvalga 2019-06-27

2019-06-27

Investuotojai vertina ekonominius duomenis ir bendrovių finansinius rezultatus bei ruošiasi G20 valstybių susitikimui. Akcijų rinkose šiandien matyti daugiau žalios spalvos.  

JAV indeksai vakar krypo į skirtingas puses. Dow Jones ir S&P 500 fiksavo nedidelius prieaugius, tuo tarpu Nasdaq prieaugis viršijo 0,3%. Neblogai atrodė stipriau brangusios technologijų sektoriaus bendrovių akcijos. Priešprekybinėje šiandienos sesijoje situacija panaši. Kiek labiau smuktelėjusi Boeing vertybinių popierių kaina. CNN pranešė, jog kompanija susiduria su naujų Boeing 737 lėktuvų kompiuterinių sistemų problemomis. Tai galimai atidės jų atnaujintą grįžimą į rinką po to, kai jis buvo sustabdytas šių metų pavasarį įvykus šių lėktuvų katastrofoms. D. Trumpas atvyko į Japoniją, kur rytoj prasidės G20 valstybių susirinkimas. Šeštadienį numatytas jo asmeninis susitikimas su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu. JAV prezidentas teigė, jog jeigu nepavyks pasiekti susitarimo su Kinija, yra parengtas atsarginis planas. Tokiu atveju JAV tiesiog mažins verslo santykius su Kinija ir tiesiog „surinkinės mokamus padidintus tarifus“. Kalbėdamas apie JAV centrinį banką, D. Trumpas pajuokavo, kad dabartinio FED vadovo vietoje mieliau matytų ECB prezidentą M. Draghi. Stipriau smunka farmacijos sektoriaus mažmenininkės Rite Aid akcijos. Bendrovė pranešė didesnius nei prognozuota nuostolius. Jie per pirmą ketvirtį sudarė 1 mlrd. USD, arba 1,88 USD akcijai. Pajamos siekė 5,4 mlrd. USD. Remiantis FactSet duomenimis, analitikai vidutiniškai prognozavo 0,90 USD nuostolių ir 5,4 mlrd. USD pajamų. Remiantis Reuters duomenimis, iš vos 4 Rite Aid sekančių analitikų, 1 rekomendacija yra „pirkti“, 2 – „nepralenks rinkos“, 1 – „parduoti“. Tuo tarpu kitos farmacijos kompanijos Walgreens Boots Alliance vertybiniai popieriai brangsta. Paskelbti praėjusio ketvirčio rezultatai pranoko analitikų lūkesčius. Pelnas sudarė 1,025 mlrd. USD. Pakoreguotas pelnas, tenkantis vienai akcijai, siekė 1,47 USD ir buvo 0,04 USD didesnis nei prognozavo analitikai. Pajamos siekė 34,59 mlrd. USD. Nuo metų pradžios kompanijos akcijos iki šiandien buvo atpigusios daugiau nei 23%. Pasak Reuters, iš 24 bendrovę sekančių analitikų, 2 rekomendacija yra „pirkti“, 2 – „pralenks rinką“, 17 – „laikyti“, 2 – „nepralenks rinkos“, 1 – „parduoti“. Remiantis patikslintais duomenimis. JAV bendro vidaus produkto augimas pirmą šių ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, sudarė 3,1%. Tai atitiko prognozes. Šiandien praėjusio rezultatus paskelbs ir Nike.

Europos investuotojų nuotaikos šiandien permainingos. Indeksai taip pat neranda bendros krypties. Lūkesčius kiek pranoko paskelbti Vokietijos infliacijos duomenys. Šį mėnesį, lyginant su geguže, vartotojų kainų indekso reikšmė didėjo 0,3%. Analitikai prognozavo vos 0,1% sieksiantį augimą. Metinė infliacija birželio mėnesį Vokietijoje siekė 1,3% ir atitiko lūkesčius. Tuo tarpu Ispanijoje atitinkamo indekso reikšmė prasilenkė su prognozėmis. Remiantis išankstiniais duomenimis, infliacijos augimas šį mėnesį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metai, siekė 0,4% ir buvo perpus mažiau nei prognozuota. Tai žemiausias lygis nuo 2016 metų. Prie tokio rezultato prisidėjo smukusios kuro ir energijos išteklių kainos. Į viršų stipriai šoktelėjo Švedijos drabužių mažmenininkės H&M akcijų kaina. Bendrovė pranešė, jog vasaros pradžia nuteikia optimistiškai, o naujos kolekcijos pardavimai kol kas viršija lūkesčius. Birželio mėnesio pardavimų augimas siekia apie 12%. Įmonė paskelbė planuojanti atidaryti mažiau naujų parduotuvių nei anksčiau skelbta. Jų skaičius šiais metais turėtų siekti apie 130. Anksčiau buvo kalbama apie 175 naujas parduotuves. Remiantis Reuters duomenimis, iš 25 H&M sekančių analitikų, 2 rekomendacija yra „pirkti“, 7 – „laikyti“, 10 – „nepralenks rinkos“, 6 – „parduoti“. Nuo metų pradžios iki šiandien kompanijos vertybiniai popieriai yra pabrangę 15,2%.

Rytoj Jungtinė Karalystė skelbs BVP rodiklį, pasirodys išankstiniai euro zonos infliacijos duomenys. JAV savo ruožtu viešins vartotojų kainų indeksą, jų asmeninių išlaidų ir pajamų pokyčius. Taip pat bus skelbiamas Čikagos pirkimo vadybininkų ir patikslintas Mičigano universiteto vartotojų pasitikėjimo indeksas. Taip pat prasidės G20 valstybių susitikimas Osakoje, Japonijoje.

Jums taip pat gali būti įdomu