JAV rinkų priešprekybinė apžvalga 2019-06-26

2019-06-26

JAV akcijų indeksų ateities sandoriai šiandien žaliuoja. Investuotojai vertina politikų ir FED atstovų komentarus.  

Vakar JAV indeksai kiek stipriau krito žemyn. Neigiami pokyčiai buvo didžiausi per beveik visą pastarąjį mėnesį. Tiesa, šiandien situacija kol kas pozityvesnė. Investuotojai palankiai sutiko JAV iždo sekretoriaus S. Mnuchino komentarus. Jis teigė, jog Pekinas ir Vašingtonas artėja prie prekybos susitarimo. Pasak. S. Mnuchino, dėl apie 90% susitarimo dalies jau yra susitarta ir yra aiškus kelias, kaip pasiekti galutinį tikslą. Tikimasi, kad detalesnė informacija paaiškės per D. Trumpo ir Xi Jinpingos susitikimą, kuris vyks G20 valstybių susirinkime Osakoje, Japonijoje. Jis prasidės jau šį penktadienį. Vakar nemažai dėmesio sulaukė ir FED atstovų J. Powello bei J. Bullardo pranešimai. J. Powello komentarai atitiko jo praėjusios savaitės pranešimą, o J. Bullardas teigė, jog 0,5% palūkanų sumažinimas galimai būtų per agresyvus. Pasak jo, palūkanų normos mažinimas 25 baziniais punktais būtų pakankamas apsidraudimas nuo potencialių rizikų ekonomikai. Šiuo metu palūkanos siekia 2,25 – 2,50%. Remiantis CME FedWatch Tool, skaičiuojama 100% tikimybė, kad per liepos mėnesio susitikimą FED sumažins palūkanas. Šiandien taip pat paskelbti šalies ilgalaikio vartojimo prekių užsakymai. Jų apimtys praėjusį mėnesį, lyginant su balandžiu, smuko net 1,3%, nors analitikai neprognozavo kritimo. Įdomu tai, jog atmetus transporto priemones ir jų užsakymų įtaką, augimas siekė 0,3% ir 0,2% viršijo ekonomistų prognozes.

Europos akcijų biržose šiandien vyrauja žalia spalva. Visgi pokyčiai nėra dideli. Paskelbta, jog Vokietijos Gfk vartotojų lūkesčių indekso reikšmė šį mėnesį, lyginant su geguže smuko. Ji sudarė 9,8 punkto ir buvo 0,2 mažesnė nei prognozuota. Indeksas yra sudaromas, apklausiant apie 2 tūkst. vartotojų, norint įvertinti jų asmeninę finansinę situaciją ir nuomonę dėl būsimų ekonominių lūkesčių. Stiprokai brangsta Jungtinės Karalystės energetikos kompanijos John Wood Group vertybiniai popieriai. Investuotojus pradžiugino įmonės rezultatai per pirmą pusmetį. Remiantis bendrovės pranešimu, per pirmus šešis šių metų mėnesius pajamos turėtų būti panašios į praėjusių metų, tačiau prognozuojama, kad EBITDA augimas sieks 7%. Veiklos pelnas turėtų augti 25%. John Wood prognozuoja, kad bendrai pajamos per metus turėtų didėti 5%. Remiantis Reuters duomenimis, iš 14 bendrovę sekančių analitikų, 4 rekomendacija yra „pirkti“, 3 – „pralenks rinką“, 4 – „laikyti“, 2 – „nepralenks rinkos“, 1 – „parduoti“. Tuo tarpiu Vokietijos chemijos pramonės atstovės Brenntag akcijos pinga. Vokietijos žiniasklaida pranešė, jog nepaisant sankcijų, bendrovė per susijusias įmones pardavė cheminių medžiagų Sirijos farmacijos kompanijai. Skelbiama, kad medžiagos galimai galėjo būti naudojamos ir kuriant cheminius ginklus, nors pasak Brenntag, jos buvo skirtos vaistų nuo skausmo gamybai. Brenntag yra viena didžiausių chemines medžiagas platinančių bendrovių pasaulyje. Nuo metų pradžios jos akcijos iki šiandien buvo prabrangusios beveik 14%. Pasak Reuters, iš 20 bendrovę sekančių analitikų, 7 rekomendacija yra „pirkti“, 7 – „pralenks rinką“, 5 – „laikyti“, 1 – „parduoti“.

Šiandien dar bus skelbiami praėjusios savaitės JAV naftos atsargų pokyčiai. Ketvirtadienį bus skelbiami svarbūs JAV BVP duomenys. Savaitės pabaigoje Jungtinė Karalystė taip pat skelbs BVP rodiklį, pasirodys išankstiniai euro zonos infliacijos duomenys. JAV savo ruožtu viešins vartotojų kainų indeksą, jų asmeninių išlaidų ir pajamų pokyčius. Taip pat bus skelbiamas Čikagos pirkimo vadybininkų ir patikslintas Mičigano universiteto vartotojų pasitikėjimo indeksas. Savaitės pabaigoje taip pat vyks G20 valstybių susitikimas Osakoje, Japonijoje.

Jums taip pat gali būti įdomu