JAV rinkų priešprekybinė apžvalga 2019-06-25

2019-06-25

JAV akcijų indeksų ateities sandoriai nusidažę raudonai. Investuotojai vertina įmonių susijungimų ir įsigijimų sandorius, laukia FED vadovų pranešimų.

JAV indeksai vakarykštės sesijos pabaigoje nerodė didelių pokyčių. Dow Jones prieaugis siekė vos 0,03%, tuo tarpu S&P 500 smuktelėjo 0,17%, o daugiausiai iš technologijų bendrovių sudaryto Nasdaq indekso neigiamas pokytis siekė 0,24%. Šiandienos priešprekybinėje sesijoje vyrauja daugiau raudonos spalvos, tiesa, pokyčiai ne dideli. Bloomberg News paskelbė, jog vakar JAV prekybos atstovas R. Lighthizeris ir šalies iždo sekretorius S. Mnuchinas telefonu kalbėjo su Kinijos vice premjeru L. He ir sutarė toliau tęsti derybas. Taip pat skelbiama, jog D. Trumpas ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas galimai susitiks jau šį šeštadienį. Prognozuojama, kad bus sutarta bent dėl papildomų tarifų įvedimo atidėjimo. Savaitės pabaigoje vyks G20 valstybių susitikimas Japonijos mieste Osakoje. Jo metu ir turėtų įvykti abiejų šalių prezidentų susitikimas. Investuotojai taip pat seka įvykius Vidurio Rytų regione. Stiprokai paaštrėjusi situacija tarp JAV ir Irano prisidėjo ir prie aukso kainos šuolio. Ji pasiekė pastarųjų šešių metų aukštumas. Vakar D. trumpas pasirašė įsakymą dėl papildomų sankcijų įvedimo Irano valstybės vadovams. Pasak Irano atstovų, naujos JAV sankcijoms visiems laikams uždarė duris tolimesnėms diplomatinėms diskusijoms. Tarp pavienių bendrovių išsiskiria į viršų šovusios farmacijos bendrovės Allergan akcijos. Skelbiama, jog kompaniją už 63 mlrd. USD įsigis biofamarcijos įmonė AbbVie. Allergan akcininkai už vieną jam priklausančią akciją gaus 0,866 Abbvie akcijos ir 120,30 USD. Vertinant pagal vakarykštę uždarymo kainą, bendra suma siekia 188,24 USD, t.y. 45,3% daugiau nei už Allergan akciją buvo mokama uždarymo metu. Abbvie prognozuoja, kad per metus kompanijų sujungimo sinergija sudarys bent 2 mlrd. USD. Abbvie akcijos priešprekybinėje sesijoje stiprokai pinga, nuo metų pradžios iki šiandien buvo atpigusios beveik 15%. Šiandien daug dėmesio sulauks vakare pranešimus pristatysiantys – FED vadovas J. Powellas ir vienas iš Centrinio banko valdybos narių J. Bullardas.

Europos šalių akcijų biržose šiandien taip pat vyrauja raudona spalva. Indeksai smunka, tiesa, pokyčiai – nežymūs. Svarbių makroekonomikos rodiklių šiandien neskelbiama. Vakar paviešintas Vokietijos Ifo verslo aplinkos ir lūkesčių indeksas. Jis yra sudaromas apklausiant 7 tūkst. šalies įmonių atstovų, norint išsiaiškinti jų lūkesčius per ateinantį pusmetį. Indekso reikšmė šį mėnesį, lyginant su praėjusiu, smuko ir siekė 97,4 punkto. Nors rezultatas atitiko ekonomistų prognozes, indekso reikšmė pasiekė 2014 metų lygį. Nežymiai pinga Prancūzijos automobilių gamintojo Renault akcijos. Prancūzijos bendrovė Capgemini pranešė apie inžinerijos kompanijos Altran  Technologies įsigijimą už 3,6 mlrd. EUR. Už vieną akcija bus mokama 14 EUR. Vakar biržos uždarymo metu kaina siekė 11.47 EUR. Stipriau pinga Prancūzijos telekomunikacijų įmonės Iiad vertybiniai popieriai. Investicinės bendrovės Berenberg analitikai pablogino savo rekomendaciją įmonės atžvilgiu iš „pirkti“ į  „laikyti“. Iliad akcijos nuo metų pradžios iki šiandien buvo atpigusios beveik 19%. Remiantis Reuters duomenimis, iš 20 Iliad sekančių analitikų, 5 rekomendacija yra „pirkti“, 6 – „pralenks rinką“, 8 – „laikyti“, 1 – „parduoti“.

Šiandien bus skelbiamas JAV Conference Board vartotojų pasitikėjimo indeksas ir naujų namų pardavimai. Naktį iš antradienio į trečiadienį N. Zelandijos centrinis bankas spręs dėl palūkanų. Savaitės viduryje daugiausiai dėmesio sulauks JAV ilgalaikio vartojimo prekių užsakymai ir naftos atsargų pokyčiai. Ketvirtadienį bus skelbiami svarbūs JAV BVP duomenys. Savaitės pabaigoje Jungtinė Karalystė taip pat skelbs BVP rodiklį, pasirodys išankstiniai euro zonos infliacijos duomenys. JAV savo ruožtu viešins vartotojų kainų indeksą, jų asmeninių išlaidų ir pajamų pokyčius. Taip pat bus skelbiamas Čikagos pirkimo vadybininkų ir patikslintas Mičigano universiteto vartotojų pasitikėjimo indeksas. Savaitės pabaigoje taip pat vyks G20 valstybių susitikimas Osakoje, Japonijoje.

Jums taip pat gali būti įdomu