JAV rinkų priešprekybinė apžvalga 2019-06-11

2019-06-11

JAV akcijų indeksų ateities sandoriai šiandien krypsta į viršų ir pranašauja dar vieną pozityvią prekybos sesiją.

JAV indeksai vakar pratęsė praėjusios savaitės kryptį aukštyn. Dow Jones indeksui tai buvo šešta sesija iš eilės, kuomet fiksuojamas prieaugis. Paskutinį kartą ilgiau trukęs augimo periodas buvo fiksuotas praėjusių metų gegužę, kai indekso reikšmė augo aštuonias sesijas iš eilės. Investuotojų neišgąsdino ir vakarykštė D. Trumpo žinutė. JAV prezidentas teigė, jog jei Kinijai ir JAV nepavyks per ateinantį G20 valstybių susitikimą pasiekti galutinio susitarimo, tarifai prekėms iš Kinijos bus dar kartą padidinti. Kinijos užsienio reikalų ministerija šiandien išplatino pranešimą, jog JAV priėmus tokį sprendimą, Kinija taip pat atitinkamai į jį sureaguos ir pritaikys atsakomąsias priemonėmis. G20 valstybių susitikimas vyks birželio 28 – 29 dienomis Japonijos mieste Osakoje. Stipriau pinga mažmeninės prekybos bendrovės Chicos Fas akcijos, kurių kaina pasiekė žemiausią lygį per dešimtmetį. Nuvylė paskelbti praėjusio ketvirčio rezultatai ir pablogintos šių metų prognozės. Pajamos, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, krito 7,8% iki 517,7 mln. USD. Nuo metų pradžios kompanijos akcijos iki šiandien jau yra atpigusios 39,3%. Remiantis Reuters duomenimis, iš 8 bendrovę sekančių analitikų, 1 rekomendacija yra “pralenks rinką”, 6 – “laikyti”, 1 – “nepralenks rinkos”. Priešprekybinėje sesijoje brangsta Tesla akcijos. Šiandien vyks metinis įmonės akcininkų susirinkimas. Tikimasi išgirsti informacijos apie tai, kaip įmonei sekasi bei kokia vyrauja parduodamų automobilių paklausa. Vakar bendrovės Baird analitikas B. Kallo pranešė, jog nekoreguos savo rekomendacijos “pirkti” Tesla akcijų atžvilgiu. Tikslinė akcijos kaina taip pat liko nepakeista (340 USD). Tai 58% didesnė nei vakarykštė uždarymo kaina. Nuo metų pradžios iki šiandien Tesla akcijos yra atpigusios kiek daugiau nei 36%. Tiesa, vien per praėjusias penkias prekybos sesijas vertybinių popierių kaina pabrango net 19%. Remiantis Reuters duomenimis, iš 30 Tesla sekančių analitikų, 7 rekomendacija yra „pirkti“, 3 – „pralenks rinką“, 8 – „laikyti“, 8 – „nepralenks rinkos“, 4 – „parduoti“.

Europos akcijų biržose ir šiandien vyrauja žalia spalva. Toliau brangsta automobilių gamintojų akcijos. Jungtinėje Karalystėje daugiausiai dėmesio sulaukia kova dėl Konservatorių partijos lyderio posto. Pakeisti buvusią vadovę T. May pretenduoja dešimt kandidatų. Kaip pagrindiniu favoritu kol kas yra įvardijamas buvęs šalies užsienio reikalų ministras B. Johnsonas. Jis buvo vienas iš pagrindinių 2016 metų Brexit kompanijos iniciatorių. Pirmasis rinkimų turas įvyks jau birželio 13 dieną. Taip pat paskelbta keletas šalies darbo rinkos rodiklių. Vasario – kovo mėn. laikotarpiu vidutinis darbo užmokestis šalyje, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, augo 3,1% tempu. Tai 0,2% spartesnis augimas nei prognozavo ekonomistai. Nedarbo lygis išliko nepasikeitęs ir siekė 3,8%. Tarp su kompanijomis susijusių naujienų nemažai dėmesio sulaukė žinia, jog Šveicarijos vaistų gamintojos Roche planuotas JAV genų terapijos bendrovės Spark Therapeutics 4,3 mlrd. USD vertės įsigijimas dėl reguliatoriaus priežiūros veiksmų bus dar kartą atidėtas. Itin stipriai krenta britų prabangos prekių gamintojos Ted Baker vertybiniai popieriai. Bendrovė įspėjo investuotojus dėl šiais metais mažėsiančio pelno. Prognozuojama, kad ikimokestinis šių finansinių metų pelnas sudarys 50 – 60 mln. GBP, kuomet analitikų prognozėse vidutiniškai buvo skaičiuojama 70 mln. GBP. Bendrovė pavadino šiuo metus “ypatingais sunkiais” dėl augančios konkurencijos ir smunkančios vartotojų paklausos.

Rytoj daugiausiai dėmesio sulauks svarbūs JAV infliacijos duomenys bei šalies naftos atsargų pokyčiai. Ketvirtadienį Šveicarijos centrinis bankas spręs dėl palūkanų. Taip pat bus skelbiamos JAV bedarbių paraiškos. Savaitės pabaigoje bus įdomu įvertinti JAV mažmenininkų pardavimus ir preliminarų Mičigano universiteto rengiamą šalies vartotojų lūkesčių indeksą.

Jums taip pat gali būti įdomu